بررسی رابطه شیوه های فرزند پروری با عزت نفس جنسی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در 29 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
پروپوزال کارشناسی ارشد شامل:
مقدمه و بیان مساله
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف اصلی و فرعی پژوهش
سوالات پژوهش
فرضیه های پژوهش
تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها
پیشینه پژوهش
طرح پژوهش
جامعه و نمونه پژوهش
روش نمونه گیری
ابزار های پژوهش
روش جمع آوری داده ها
روش تجزیه و تحلیل داده ها
منابع فارسی و انگلیسی به شیوه APA
فایل به صورت ورد و با فرمت doc می باشد و قابل ویرایش می باشد.
قسمت هایی از پروپزال:
بیان مسئله
عزت نفس یكی از سنجشهای سنتی و سازگاری در پژوهش فرزند پروری است (آماتو و فلور[1]، 2002) عزت نفس یكی از اموری است كه با رفتارهای شكل گرفته در نظام خانواده در ارتباط است و یكی از ویژگیهای فرا اخلاقی[2] است كه كنش وری اخلاقی را تحت تأثیر قرار میدهد كودكانی كه والدینشان نقاط قوت و ضعف آنها را میپذیرند و معیارهای روش و قابل قبولی برای آنها در نظر میگیرند و فرزندانشان را در دستیابی به این معیارها حمایت میكنند و عزت نفس فرزندانشان به میزان زیادی رشد میكند. (كار[3]، 2004)
تربیت صحیح والدین، تأثیر مثبتی بر عزت نفس كودكان دارد. (مندارا و موری[4]، 2000)
روابط صحیح والدین نقش بسیار مهمی را در سطوح بالای عزت نفس فرزندان ایفا میكند. (استبرگ[5]، 2001) اگر كودكان مستقیماً شاهد تعارض والدین خویش باشند، به مرور نشانههایی از شرم و خجالت و آشفتگی و خود سرزنش گری را به نمایش میگذارند. (فروچ و مك هال[6]، 2000)
بنابراین عزت نفس ارزشیابی كلی ما نسبت به فضایل و قابلیتهای خودمان، ارزشهایمان، اجزای بدنی، پاسخهای دیگران به خود و دیدگاهی است كه نسبت به داراییهایمان داریم (كازدین[7]، 2001، به نقل از جان بزرگی، 1381). براندن[8] بر اساس جنبههای انسانگرایانه، عزت نفس را به عنوان نیاز وجودی[9] در نظر میگیرد و آن را به عنوان مؤلفههای برانگیزنده بنیادین رفتار انسان میداند. از نظر او عزت نفس به میزانهای مساوی شامل ارزش مداری[10] و شایستگی[11] است. وی معتقد است كه عزت نفس دارای دو جنبه مرتبط به هم است یكی احساس خودكارآمدی شخصی و دیگری احساس ارزشمندی شخصی كه این دو جنبه باعث انجام اعتماد به نفس[12] و احترام به خود[13] میشود. (هوبان و هوبان[14]، 2004)
عزت نفس یکی از فاکتورهای مهم رشد افراد می باشد با عزت نفس فرد می تواند هویت خویش را بشناسد. عزت نفس با باورهای مربوط به خود، هیجانات مربوط به خود ارتباط دارد حتی عزت نفس در رفتا ما تجلی می یابد و متاسفانه کمبود آن با اضطراب هراس اجتماعی و رفتار اختلاف وسواس اجباری در ارتباط می باشد. مربیان، والدین، رهبران دولتی به این امر اتفاق نظر دارند که ما نیز به پرورش اشخاص با عزت نفس سالم و بالا داریم بنابراین انتخاب سبک فرزندپروری مناسب می تواند تاثیر مهمی در شکل گیری عزت نفس داشته باشد (محمودی، 1382).
والدین برای تربیت فرزندان خود از سبک ها و شیوه های متفاوتی استفاده می کنند که بامریند (1991) آن را به سه شیوه فرزند پروری سهل گیرانه[15]، استبدادی[16]، مقتدرانه[17] طبقه بندی نمود. پژوهشهای انجام شده درباره این سه سبك نشان دادند كه این سبكها ممكن است پیامدهای مثبت یا منفی را در كودكان افزایش یا كاهش دهند. فرزندپروری مقتدرانه با پیامدهای تحولی مثبت همچون
[1] . Amato & Fowler
[2] .high moral
[3] . Car
[4] . Mndara & Murray
[5] . Steinberg
[6] . Frosch & McHale
[7] . Kazdin
[8] . Branden
[9] . existential
[10] . worthiness
[11] . competence
[12] . Self- confidence
[13] . Self- report
[14] . Hoban & Hoban
[15] .Permissive
[16] .Authoritarian
[17] .Authoriative
سوالات پژوهش
-
شیوه فرزند پروری مستبدانه سهم بیشتری در تعیین واریانس كدام یك از مولفههای عزت نفس جنسی (مهارت تجربه، جذابیت، كنترل، انطباق پذیری و قضاوت اخلاقی دارد).
-
شیوه فرزند پروری سهل گیرانه سهم بیشتری در تعیین واریانس كدام یك از مولفههای عزت نفس جنسی (مهارت تجربه، جذابیت، كنترل، انطباق پذیری و قضاوت اخلاقی دارد).
-
شیوه فرزند پروری مقتدرانه سهم بیشتری در تعیین واریانس كدام یك از مولفههای عزت نفس جنسی (مهارت تجربه، جذابیت، كنترل، انطباق پذیری و قضاوت اخلاقی دارد).
متغیرهای پژوهشی
متغیر پیشبینی كننده
متغیر پیشبینی كننده متغیری است که پژوهشگر آن را دستکاری یا انتخاب کند تاثیر آن را بر متغیر پیشبینی شونده مورد بررسی قرار دهد ( پاشا شریفی و نجفی زند، 1380)
در این پژوهش متغیر پیشبینی كننده شیوه فرزندپروری است.
متغیر پیشبینی شونده
متغیر پیشبینی شونده متغیری است که تحت تاثیر متغیر پیشبینی كننده قرار میگیرد و بر اثر تغییرات آن تاثیر میکند در حقیقت متغیر وابسته متغیری است که مورد پیش بینی است (پاشا شریفی و نجفی زند، 1380)
در این پژوهش متغیر پیشبینی شونده همان مؤلفههای عزت نفس جنسی است.
متغیر تعدیل کننده
متغیر تعدیل کننده متغیر است که رابطه بین متغیر مستقل وابسته را تحت تاثیر قرار می دهد، گاهی این متغیر یک متغیر ثانوی است که بر جهت یا میزان ارتباط متغیر مستقل و وابسته تاثیر می گذارد (پاشا شریفی و نجفی زند، 1380) در این پژوهش سطح تحصیلات والدین به عنوان یک متغیر تعدیل کننده در نظر گرفته شده است.