اثربخشی گشتالت درمانی بر بهزیستی روانشناختی و کیفیت زندگی مادران دارای کودک کم توان ذهنی در 20 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
پروپوزال کارشناسی ارشد شامل:
مقدمه و بیان مساله
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف اصلی و فرعی پژوهش
سوالات پژوهش
فرضیه های پژوهش
تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها
پیشینه پژوهش
طرح پژوهش
جامعه و نمونه پژوهش
روش نمونه گیری
ابزار های پژوهش
روش جمع آوری داده ها
روش تجزیه و تحلیل داده ها
منابع فارسی و انگلیسی به شیوه APA
فایل به صورت ورد و با فرمت doc می باشد و قابل ویرایش می باشد.
قسمت هایی از پروپزال:
هدف پژوهش
هدف این پژوهش تعیین اثربخشی گشتالتدرمانی بر بهزیستی روانشناختی و کیفیت زندگی مادران دارای کودک کمتوانذهنی می باشد.
سوال پژوهش
آیا گشتالتدرمانی بر بهزیستی روانشناختی مادران دارای کودک کمتوانذهنی موثر می باشد.
آیا گشتالت درمانی بر کیفیت زندگی مادران دارای کودک کمتوانذهنی موثر می باشد.
پیشینه
تحقیقات بوردن، شالتز، هرمن و بروکز[1] (2010) نشان داد که مداخلهی گروهی میتواند سبب تحکیم روابط والدین و فرزندان بشود و خطرات پیشرفت مشکلات رفتاری و نتایج منفی در زندگی را گاهش میدهد. افزون براین نشست گروهی تعامل والدین با فرزندان را افزایش میدهد و باعث میشود که روابط خانوادگی بین آنان افزایش یابد. از جملهیاین مداخلهها و برنامهها انجام طرح گشتالتدرمانی گروهی[2] است. گشتالتدرمانی گروهی، روش فوقالعاده هیجانانگیزی برای درمان است. در گروه امکان بازخورد دادن اعضاء وجود دارد و شرایطی در کار گروهی حاکم است که از نظر تبادلات، کاملاً متفاوت از تبادلات میان درمانگر و مراجع در مشاورهی فردی است.
در نظریهی گشتالت، بر نقش آگاهی فرد از خود و محیط اطرافش از طریق احساسات بدنی و کشف هیجانها تأکید میشود. در این نظریه، تماس با خود و دیگران و آگاهی از خود و دیگران در زمان حال مهمتر از گذشته یا آینده است (شارف[3]، 1999، ترجمهی فیروزبخت، 1393).گشتالتدرمانی به علّت پافشاری بر مسئولیتپذیری افراد، عملگرا بودن آنان در جریانهای زندگی، استفاده از فنون برونریزی احساسات در کار با گروهها، تشویق به جستجوی حمایت درونی به جای حمایت بیرونی و خودمختاری فردی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است (برونل[4]، 2010). گشتالت درمانی به انسان کمک میکند اکنون را عمیقاً تجربه کند و از افکار و احساسات و اعمالش آگاهی یابد (کوری[5]، 2005، ترجمهی سیدمحمدی، 1387).
مطالعات چندی روی اثربخشی مداخلات و تکنیکهای برگرفته از گشتالتدرمانی صورت گرفته است. برای مثال صادقی، قادری و جاهدی (1390) در پژوهشی تحت عنوان «اثربخشی گشتالتدرمانی و شناختدرمانی بر بهبود کیفیت زندگی جانبازان»، بهاین نتیجه رسیدند که اجرای مشاورهی گروهی تلفیقی به شیوه گشتالتدرمانی و شناختدرمانی بر بهبود و افزایش کیفیت زندگی جانبازان در ابعاد سلامت جسمی، سلامت روان، محیط زندگی و روابط اجتماعی مؤثر است. سعادتی، یونسی، فروغان و لشنی (1392) در پژوهشی تحت عنوان «اثربخشی گشتالتدرمانی بر شادکامی سالمندان»، بهاین نتیجه رسیدند که گشتالتدرمانی در ارتقای عواطف مثبت و شادکامی سالمندان مفید است. قمری کیوی، سید برزگر سقزچی و نادر پیلهرود (1392) در پژوهشی تحت عنوان «اثربخشی نشست گروهی بر کیفیت زندگی و بهبود روابط خانوادگی در کودکان دارای کمتوان ذهنی»، به این نتیجه رسیدند که نشست گروهی بر روی کیفیت زندگی خانوادههای دارای کودک کمتوان ذهنی تأثیر مثبتی دارد و باعث افزایش کیفیت زندگی آنان میشود. بر زنجه عطری، عبداللهی،ارشدی بستانآباد و اصغری جعفرآبادی (1393) در پژوهشی تحت عنوان «تأثیر آموزش گروهی بر رفتار مراقبین از کودک کمتوان ذهنی»، به این نتیجه رسیدند که آموزش گروهی به مراقبین از کودکان کمتوان ذهنی ارتقاء رفتار مراقبتی آنان شده و نیز با دادن آگاهیهای لازم به چنین خانوادههایی میتوان آنان را ترغیب نمود تا در ارتقاء کیفیت زندگی خود و فرزندشان مشارکت داشته باشند.
[1]. Borden, L. A., Schultz, T. R., Herman, K. C. & Brooks, C. M.
[2]. Gestalt Group Therapy
[3]. Sharf, R.
[4]. Brownell, P.
[5]. Corey, J.