فایل ورد و قابل ویرایش پروپزال تاثیر درمان شناختی ذهن آگاهی یا حضور ذهن بر کیفیت زندگی بیماران زن مبتلا به فشار خون اساسی در 23 صفحه
پروپزال کارشناسی ارشد شامل:
مقدمه و بیان مساله
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف اصلی و فرعی پژوهش
سوالات پژوهش
فرضیه های پژوهش
تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها
پیشینه پژوهش
طرح پژوهش
جامعه و نمونه پژوهش
روش نمونه گیری
ابزار های پژوهش
روش جمع آوری داده ها
روش تجزیه و تحلیل داده ها
منابع فارسی و انگلیسی به شیوه APA
فایل به صورت ورد و با فرمت doc می باشد و قابل ویرایش می باشد.
قسمت هایی از پروپزال:
مقدمه و بیان مسئله
ذهن آگاهی[1] حدود 2000 سال پیش از بودیسم گرفته شد و حتی امروزه بهترین نویسندگان این موضوع بودیسم هستند. قانون جهان شمول بودن از چین میآید و «تائو» نام دارد. تائو دنیایی مطلق با قانون خود است. هیچ چیزی در آن انجام نمیشود یا اجبار به انجام هیچ کاری نیست. اگر به این طریق بنگرید، با همه چیز و در همه لحظات هماهنگ میشوید. در تعریف جان کبات زین[2] (2004 ) حضور ذهن: یعنی توجه به طریقی خاص، معطوف به هدف در زمان حال و بدون داوری. این تعریف به دلیل سادگی و صراحت قابل توجه است. حال ببینیم در عمل، حضور ذهن چگونه بهکار گرفته شد؟
در کلینیک کاهش تنیدگی در مرکز پزشکی دانشگاه ماساچوست[3] (UMASS)، کبات زین به شرکت کنندگان تمرین آرامش ذهنی با حضور ذهن را آموزش میداد و استفاده از آن را مانند یک تمرین روحی برای سهولت دسترسی به آن و ارتباط با بیمارانی که گسترهای از بیماریهای جسمانی مزمن رنج میبردند تعدیل کرد. هدف او مجهز کردن بیماران به روشهای پاسخ به تنیدگیهای زندگی بود تا بتوانند از واکنشهای روانی که اغلب تنیدگی را بدتر میکنند و در روشهای مؤثر حل مسأله که تداخل ایجاد میکنند رهایی یابند. نخست در تمرین حضور ذهن، جان کبات زین به بیمارانش آموزش میداد تا داشتن آگاهی را مورد تمرین قرار دهند. بر اساس شناخت ما از عواملی که چرخه فکر -عاطفه را ابدی میسازد هر نوع آگاهی هدفمند این مزیت را دارد که «ظرفیت جذب» محدودی را برای افکار باقی گذارد. در واقع این چرخهس نشخوار فکری معیوب است که موجب تکرار افکار و سرانجام خلق افکار منفی میشود. دوم این که تمرین آگاهی از افکار، احساسات و حسهای بدنی ممکن است با نیاز به شناسایی افراد مستعد تنیدگی، در مراحل اولیه تنیدگی مطابقت داشته باشد. تمرین حضور ذهن ممکن است یک نظام هشدار دهنده اولیه را فراهم سازد تا ما را از شروع یک اختلال روانی یا جسمی آگاه کند. سوم این که نمیتوان به سهم بیشتر برنامه حضور ذهن بر اساس کاهش تنیدگی در مرکز پزشکی دانشگاه ماساچوست بیتوجه ماند و این ایدهای بود که نیاز روز افزون افرادی را که از انواع بیماریها رنج میبرند برآورده میساخت و همه اینها در جایی رخ داد که کوششی جهت پیکار با افکار از سوی افراد به عمل نیامده بود. این راه دیگری برای رسیدن به همان انتهای تمرکز زدایی بود.
همانطور که دیدیم، علاوه بر این که این رویکرد الگوهایی برای آموزش مهارتهای تمرکز زدایی فراهم میکند به بیماران یاد میدهد تا بدانند چه زمانی خلق آنها آشفته است و از تکنیکهایی برای پردازش اطلاعاتی که چرخههای فکر- عاطفه را تداوم میبخشد استفاده کنند. جان کبات زین، کلینیک کاهش تنیدگی را در مرکز پزشکی دانشگاه ماساچوست در ورسترن، در دهه 1970 تاسیس کرد. از آن زمان به بعد، او و همکارانش به بیش از 10000 نفر با مشکلاتی چون بیمارهای قلبی، سرطان، مبتلایان به ایدز، درد مزمن، مشکلات معدی -رودهای وابسته به تنیدگی، سردرد، فشارخون بالا، اختلالات خواب، اختلالات اضطراب و وحشتزدگی کمک کردهاند. او کارآیی رویکردش را در بیماران مبتلا به اختلالات اضطرابی و درد مزمن ارزیابی کرد. شواهد نشان داد که اکثریت شرکت کنندگان کاهش نشانگان روانشناختی و جسمانی را تجربه کرده بودند و نیز تغییرات عمیق مثبتی در نگرش، رفتار و ادراک آنها نسبت به خود، دیگران و جهان اطرافشان به وجود آمده بود (کبات زین، 2004).
1. Mindfulness
[2]. John kabat- Zinn
[3].University of Massachusetts
فرضیه ها
- درمان شناختی ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش تنیدگی موجب بهبود حیطه های کیفیت زندگی بیماران زن مبتلا به فشار خون اولیه می شود.
1-2 درمان شناختی ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش تنیدگی باعث بهبود بهداشت و سلامت جسمی بیماران زن مبتلا به فشار خون اولیه می شود.
2-2 درمان شناختی ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش تنیدگی باعث بهبود وضعیت روانشناختی بیماران زن مبتلا به فشار خون اولیه می شود.
3-2 درمان شناختی ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش تنیدگی باعث بهبود روابط اجتماعی بیماران زن مبتلا به فشار خون اولیه می شود.
4-2 درمان شناختی ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش تنیدگی باعث بهبود محیط اجتماعی بیماران زن مبتلا به فشار خون اولیه می شود.