توضیحات کامل :

پاورپوینت مشکلات ازدواج با بیمار تالاسمی در 31 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

بیماری تالاسمی چیست؟

انواع بیماری تالاسمی

علائم بیماری تالاسمی

عوارض بیماری تالاسمی

آیا می‌توان از ابتلا به بیماری تالاسمی پیشگیری کرد؟

عمر بیماران تالاسمی معمولا چقدر است؟

مشکلات ازدواج با بیمار تالاسمی

چگونه رابطه خوبی با بیمار تالاسمی داشته باشم؟

 

بخشی از متن

مقدمه

اگر قصد ازدواج با افرادی را دارید که بیماری‌های خاص و مزمن یا بیماری‌های ژنتیکی دارند، باید ابتدا درباره بیماری آنها تحقیق کنید و از نشانه‌ها، علل و درمان آن بدانید و سپس اطلاعاتی را درباره فرزنددار شدن با این افراد نیز کسب کنید. به عنوان مثال بیماری مثل بیماری تالاسمی که یک بیماری ارثی و ژنتیکی است، ممکن است به فرزندان هم منتقل شود و شما باید این را بررسی کنید که اگر منتقل شود چه اتفاقی خواهد افتاد و اصلا این بیماری چیست؟ سپس تصمیم به ازدواج بگیرید. در این مبحث قصد داریم ابتدا درباره این بیماری صحبت کنیم و سپس به موضوع فرزندآوری با بیمار تالاسمی و مشکلاتی که ممکن است به وجود بیاید می‌پردازیم.

بیماری تالاسمی چیست؟

بیماری تالاسمی یک بیماری اختلال خونی است که به صورت ارثی از والدین به کودک منتقل می‌شود. زمانی این بیماری در فرد ایجاد می‌شود که بدن به اندازه کافی پروتئین هموگلوبین را تولید نکند. هموگلوبین بخش مهمی از گلبول‌های قرمز خون است. وقتی هموگلوبین کافی نباشد، گلبول‌های قرمز به درستی عمل نمی‌کنند و عمر کوتاه‌تری خواهند داشت. بنابراین در فرد بیمار تالاسمی، تعداد کمی گلبول‌های قرمز با عملکرد سالم وجود دارند. گلبول‌های قرمز وظیفه حمل اکسیژن خون به بدن را دارند. اکسیژن نوعی غذای ضروری برای سلول‌ها است تا بتوانند عملکرد صحیح خود را داشته باشند. وقتی گلبول‌های قرمز سالم نباشند، اکسیژن خون کمتری به سلول‌های بدن می‌رسد، در نتیجه فرد احساس خستگی، ضعف و یا تنگی نفس را در طول روز تجربه خواهد کرد. این وضعیت را کم خونی می‌نامند. افراد مبتلا به تالاسمی ممکن است کم خونی خفیف یا شدید داشته باشند. کم خونی شدید درمان نشده، می‌تواند به اندام‌های بدن آسیب بزند و در طولانی مدت باعث مرگ فرد شود.

انواع بیماری تالاسمی

دو نوع بیماری تالاسمی وجود دارد. هموگلوبین از دو قسمت آلفا و بتا تشکیل شده است که بستگی به نوع بیماری تالاسمی، ممکن است قسمت آلفا یا بتا در هموگلوبین تشکیل نشود و عملکرد آن را دچار نقص کند. تالاسمی مینور و ماژور، دو نوع این بیماری هستند که در ادامه آنها را توضیح می‌دهیم.

تالاسمی مینور

تالاسمی مینور کم خونی خفیف است که با دارو و یا تزریق هموگلوبین خون می‌تواند کنترل شود.

تالاسمی ماژور

این نوع بیماری، نوع شدید آن است که علائم کم خونی شدید را در فرد به وجود می‌آورد و فرد احتمالا نیاز به تزریق منظم خون خواهد داشت.

و ...