پاورپوینت تغذیه سالم برای سالمندان دارای 40 اسلاید با ظاهری زیبا ، متفاوت ، مفید، مختصر و قابل ویرایش با فرمت pptx
فهرست مطالب
تغذیه دوران سالمندي
تغذیه سالمندان و اهمیت توجه به نیازهای غذایی آنها
عوامل مؤثر در مشكلات تغذیه سالمندان
نیازهای تغذیه سالمندان
چربی ها
تأمین ویتامینها
ویتامین های محلول در آب
ویتامینها
مواد معدنی
گروههای غذایی در تغذیه سالمندان
گروه میوهها و سبزیجات
گروه لبنیات
گروه پروتئینها
مواد غذایی غیر مجاز در تغذیه سالمندان
نمونه ای از برنامه غذایی روزانه سالمند
جذب کلسیم و ویتامین D
کم خونی فقرآهن
قسمتی از متن
تغذیه دوران سالمندي
گرچه دوران سالمندي به ۶۰ سال و بالاتر اطلاق می گردد ولی تغییرات سالمندي از سالها قبل آغاز می شود. توجه به تغذیه در این دوران به دلیل تغییر نیازهاي تغذیه اي بدن از اهمیت به سزایی برخوردار است. نیاز سالمندان به مواد مغذي متاثر از داروها، بیماریها و پدیده هاي بیولوژیکی دوران میانسالی و سالمندي بوده و در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است.
مهمترین توصیه تغذیه اي براي این سنین ، تهیه غذاهاي ساده و کم حجم است به شکلی که تمامی نیازهاي فرد به مواد مغذي تامین گردد و در عین حال متناسب با فرهنگ مصرف او باشد. انتخاب نوع غذا در برنامه غذایی روزانه از اهمیت خاصی برخوردار است. نکته اساسی در برنامه غذایی سالمندان، مصرف مواد غذایی کم چربی و کم کلسترول (مانند شیر ولبنیات کم چرب، کاهش مصرف روغن، کره، خامه و ...) ، کم نمک و پر فیبر است.
تغذیه سالمندان و اهمیت توجه به نیازهای غذایی آنها
از مهمترین مسائلی که در دوران سالمندی اهمیت دارد، تغذیه سالمندان و توجه به میزان غذای مصرفی آنهاست. سالمندی پديدهای طبيعيست كه با تغييرات فيزيولوژيك همراه است. روند اين تغييرات در افراد گوناگون، يكسان اما سرعت آن متفاوت است. پيری با كاهش قوای جسمی و روحی همراه است.
پير شدن و سالخوردگی با كاهش تدريجی فعاليتهای فيزيكی و افزايش بيماریهای مزمن همراه میشود. به نظر ميرسد كه بهبود تغذيه سالمندان تا حد زيادی قادر است از اين مشكلات پيشگيری كند و يا از شدت تاثیر آن بکاهد. به همين دليل مسائل پزشكی و بهداشتی از جمله وضعيت تغذيه سالمندان در حفظ سلامتی این عزیزان مهم است.
سالمندان اغلب به میزان دریافت پروتئین مورد نیاز بدن خود توجه نمیکنند، در صورتی که بیش از هر زمان دیگری به پروتئین نیاز دارند. در اين مقاله به بررسی بعضی از مشكلات در تغذيه سالمندان و نيازهای تغذيهای آنها میپردازیم.
عوامل مؤثر در مشكلات تغذیه سالمندان
۱- عوامل جسمانی: كاهش كل انرژی مورد نياز، بيماریهای مزمن، بیاشتهايی، تغيير حس چشايی، خرابی دندانها، عدم تحرک بدنی، ناتوانی جسمی، مشكلات گوارشی، تداخل دارويی با غذاها و داروهای دیگر.
۲- مشكلات روحی و روانی: افسردگی، تنهايی، از دست دادن همسر.
۳- مشكلات اقتصادی: درآمد كم، كمبود امكانات برای تهيه و پختن غذای مناسب و زندگی در آسايشگاه.