پاورپوینت بررسی بهداشت روانی خانواده دارای 45 اسلاید با ظاهری زیبا ، متفاوت ، مفید، مختصر و قابل ویرایش با فرمت pptx
فهرست مطالب
بهداشت روان چیست
ماهیت روانشناختی بهداشت روان و تعریف علمی آن
هدف از بهداشت روان
اصول بهداشت روان
ابعاد بهداشت روان
روش های بهبود و تقویت بهداشت روان در سطح خانواده
تعریف بهداشت روانی
سلامت
بهداشت روانی خانواده
ابعاد بهداشت روانی
عوامل موثر بر بهداشت روانی
نظریه سیستمی خانواده
کارکرد یک خانواده مطلوب
روابط بین اعضای خانواده
مقابله با مسائل و مشکلات زندگی
قسمتی از متن
بهداشت روان چیست
بهداشت روان برای رشد و تعالی انسان و اعضای خانواده لازم و ضروری است. بهداشت روان به مجموعه رفتارهایی گفته میشود که حاكی از سلامت روان، عواطف متعادل و شاد باشد. در یک خانواده كه احساسات پاک و ناب انسانی در بین اعضای خانواده در جریان است، سلامتی روان، شادابی و طراوت فرزندان نیز تضمین میشود و به اوج رشد و شكوفایی میرسند. طبق تحقیقات اخیر كودكان فاقد بهداشت روان از نظر رشد عاطفی و جسمی نیز دچار مشكل میشوند و غالبا از ضعف جسمانی و روانی رنج میبرند. بهداشت روان موجب جلوگیری از خیانت و یا كژرفتاری انسان میشود. با آگاهی از اصول و اهداف بهداشت روان، میتوانید آن را در خود تقویت کنید.
ماهیت روانشناختی بهداشت روان و تعریف علمی آن
بهداشت روان یعنی برخورداری از تعادل در احساسات همراه با پذیرش واقعیات و روبرو شدت با واقعیات در كنشهایی مناسب و سازنده که در سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی دارای اهمیت است. در واقع تمام جنبههای زندگی مانند تغذیه، تفریح، كار، ورزش، امور اجتماعی، روابط زناشویی، رفاه و دانش را تحت تاثیر قرار میدهد.
نداشتن بهداشت روانی در سطح فردی به معنای سركوب احساسات و نیازهای اساسی است كه تاثیر زیاد در كاهش ترشح هورمونهای شادی دارد و امنیت روانی فرد را به خطر میاندازد. در این حالت فرد در تصمیم گیریها دچار اشتباه میشود و به دنبال پیامدهای منفی آسیب روانی زیادی میبیند.
عدم بهداشت روان در سطح خانواده باعث میشود که اعضا كارایی خود را از دست بدهند و در ارتباط با یکدیگر دچار تنش شوند. در نتیجه سلامت روان همه اعضا تحت تاثیر قرار میگیرد.
هدف از بهداشت روان
هدف از بهداشت روانی این است که افراد احساس رفاه و آرامش کنند و بتوانند از همه ظرفیتهای روانی خود استفاده نمایند. در واقع برنامههای مرتبط با بهداشت روان تلاش میکنند تا افراد تواناییهای ذهنی خود را بشناسند و کارایی خود را به حداکثر برسانند. علاوه بر این در این برنامهها اهداف پیشگیرانهای دنبال میشود که بر توانایی سازگاری افراد تمرکزکرده و به مقاومسازی در برابر اختلالات مختلف روانی تأکید میکنند.