بررسی شخصيت حقوقى سازمان هاى بين المللى در 48 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
فهرست مطالب
چكيده
مقدمه
نمونه هاى از مصاديق
آثار و ايج شخصيت حقوقى سازمانهاى بين المللى
شخصيت حقوقى سازمانهاى بين الدولى در اسناد بين المللى
شخصيت حقوقى سازمانهاى غير دولتى در تئورى
شخصيت حقوقى سازمانهاى بين المللى در اسناد و آراء
تجمع گروهى از دولتها
گفتار اول: شخصيت حقوقى سازمانهاى بينالمللى از جهت نظرى
گفتار دوم: بررسى اسناد
مبحث دوم:شخصيت حقوقى سازمانهاى غير دولتى
مبحث سوم: آثار شخصيتحقوقى سازمانهاى بين المللى
نظريه مسئوليت جزايى اشخاص حقوقى
پى نوشتها
قسمتی از متن
چكيده
شخصيت حقوقى عبارت است از: صلاحيت دارا شدن حقوق و تكاليف براى موضوعات غير انسانى.شخص حقوقى از نظر علم حقوق قابليتبرخوردارى از حقوق را دارد، تكاليف قانونى بر عهده مىگيرد، اعمال حقوقى انجام مىدهد، اقامه دعوا مىكند، تحت تعقيب قرار مىگيرد و مسئول شناخته مىشود. شخصيت حقوقى در هر نظامى تابعى است از متغير ملاحظات مختلف سياسى، اقتصادى، اجتماعى و سيستماتيك مربوط به آن نظام حقوقى.
در نظامهاى داخلى، قانونگذار به اعتبار حاكميت دولت، با توجه به نيازهاى اجتماعى، نهادهايى را به عنوان شخص حقوقى تلقى كرده، شناسايى آن را به افراد و نهادهاى تحتحاكميتخويش تحميل مىكند.در حقوق بينالملل نيز يك نهاد حقوقى تنها در صورتى مىتواند داراى حقوق و تكاليف بينالمللى شود كه داراى شخصيتحقوقى بينالمللى باشد.
اين نوشتار عهده دار آن است كه با توجه به گسترش روز افزون سازمانهاى بينالمللى و افزايش نقش آنها، روشن سازد آيا سازمانهاى بينالمللى داراى شخصيتحقوقى عينى و اهليتحقوقى ذاتى براى اجراى هر گونه اقدام بينالمللى هستند و يا حقوق و تكاليف يك سازمان بينالمللى محدود به اهداف، وظايف و اختيارات صريح يا ضمنى است كه در سند تاسيس آن ذكر شده است و در هر صورت شخصيتحقوقى سازمانهاى بينالمللى داراى چه آثارى است؟