مقاله بررسی ارزیابی عملکرد کارکنان، در قالب 23 صفحه و قابل ویرایش با فرمت docx
فهرست مطالب
مقدمه
مفهوم ارزشیابی عملكرد
اهداف ارزشیابی عملكرد
رویكردها و روشهای ارزشیابی عملكرد
علل رواج بازخور 360 درجه
كاربردهای بازخور 360 درجه
خطاهای بالقوه در سیستمهای ارزشیابی عملكرد
عوامل و ویژگیهای موثر بر اثربخشی سیستمهای ارزشیابی عملكرد
منابع: ذکر گردیده است
بخشی از متن
مقدمه
ارزیابی عملکرد، فرایندی است که به وسیله آن کار کارکنان در فواصل معین و به طور رسمی، مورد بررسی و سنجش قرار میگیرند. هدف نهایی از ارزیابی عملکرد، افزایش کارایی و اثربخشی سازمان است نه توبیخ و تنبه کارکنان ضعیف. نگاهی به گذشته ارزیابی عملکرد کارکنان نشان میدهد که در گذشته ارزیابی عملکرد فقط به منظور کنترل کار کارکنان انجام میگرفته ولی امروزه جنبه راهنمایی و ارشادی اهمیت بیشتری یافته است (اسفندیاری، 1389). علاوه بر این که مدیران به دنبال افزایش کارآیی و اثربخشی سازمان خود هستند، تمامی کارمندانی که در یک سازمان کار میکنند حق دارند و علاقمند هستند که از نتایج عملکرد روزانه خود آگاه باشند. چرا که آنها علاقه دارند از نظرات سازمان در مورد خود مطلع گردند و از سوی دیگر سازمان نیز محق است نظرات خود را در مورد منابع انسانی سازمان که از اصلیترین سرمایههای سازمان به شمار میروند ابراز داشته و به اطلاع ایشان برساند. هم چنین کارکنانی که از انتظارات سازمان درمورد خویش بیاطلاع هستند چگونه میتوان انتظار داشت که در جهت رفع و جبران کاستیهای گذشته اقدام نمایند؟
دیگر مؤلفه اساسی مدل نو و همكاران، استراتژیهای سازمانی است. اغلب ارتباط بین مدیریت عملكرد و استراتژیها و اهداف سازمان نادیده گرفته میشود. نهایتاً مدل یاد شده اشاره میكند كه محدودیتهای موقعیتی نیز نقش اساسی در عملكرد افراد ایفاء مینماید. همان طور كه قبلاً ذكر شد، افراد ممكن است رفتار مناسبی انجام دهند اما نتایج مناسبی كسب نكنند. بنابراین، كاركنان بایستی دارای ویژگیهای مشخصی برای انجام مجموعهای از رفتارها و دستیابی به برخی نتایج باشند و به منظور دستیابی به مزیتهای رقابتی، ویژگیها، رفتارها و نتایج بایستی به استراتژیهای سازمانی گره زده شوند.
با این تفاسیر میتوان ارزیابی عملكرد را به عنوان فرآیند ارزیابی و برقراری ارتباط با كاركنان در نحوه انجام یك شغل و استقرار برنامه بهبود آن تعریف نمود (بایرزو و رو، 2008 ص 345). در این صورت ارزیابی عملكرد نه تنها به كاركنان اجازه میدهد كه بدانند عملكردشان چگونه است. بلكه بر سطح تلاش و مسیر آیندهشان تأثیر میگذارد.