توضیحات کامل :

پاورپوینت تیک عصبی کودکان و درمان آن در 27 اسلاید بسیار زیبا و قابل ویرایش آماده ارائه با اسلایدشو با فرمت pptx و رعایت تمامی استانداردهای زبان فارسی

 

 

فهرست مطالب

مقدمه

اختلال تیک عصبی در کودکان

انواع تیک در کودکان

تیک های گذرا و مزمن عصبی کودکان

علائم رفتاری مقدماتی تیک

علت تیک عصبی کودکان

سیر تیک عصبی کودکان و پیامدهای آن

چطور با تیک‌های عصبی کودکم برخورد کنم؟

برای کاهش تیک کودکم چه کارهایی نباید بکنم؟

درمان تیک عصبی کودکان

سخن آخر

 

بخشی از متن

مقدمه

تیک عصبی کودکان از جمله اختلالات عصبی رشدی است که به مجموعه‌ای از جنبش‌های عضلانی، تکراری، سریع، ناگهانی، عودکننده و غیرارادی گفته می‌شود و به تولید حرکات یا اصواتی منجر خواهد شد که فرد قدرت کنترل آن‌ها را ندارد. این اختلال در نتیجه عوامل محیطی و زیستی به وجود می‌آید و علائم رفتاری مقدماتی آن شامل تحریک پذیری، مشکلات توجه، تحمل کم در برابر محرومیت پیش از شروع تیک‌ها یا همزمان با آن است. از آن جایی که این مشکل بر تمام ابعاد زندگی کودک تاثیرات مخربی خواهد گذاشت لزوم درمان و توجه به کودک احساس می‌شود. نخستین گام در تعیین مناسب‌ترین شیوه درمانی اختلالات تیک بررسی کارکرد کلی کودک است و سپس در کنار دارو درمانی می‌توان از مداخلات رفتاری مانند فنون وارونه سازی عادت، مواجهه و پیشگیری از پاسخ استفاده کرد.

اختلال تیک عصبی در کودکان

تیک عصبی کودکان مانند اختلال تیک در بزرگسالان به صورت پرش ناگهانی یا انقباض غیر ارادی عصبی است که می‌تواند به صورت طولانی مدت یا زودگذر در کلام و رفتار ظاهر شود. کودک معمولا از وجود تیک‌های خود آگاهی ندارد. به طور معمول اختلالات تیک در دوران کودکی یا نوجوانی شروع می‌شوند و به کودک کمک می‌کند تا انرژی عصبی خود را آزاد کند. کودکان در سنین 12-7 سالگی بیشترین میزان تیک را نشان می‌دهند. میزان شیوع تیک در پسران بیشتر از دختران است و گاهی این اختلال تا میانسالی ادامه پیدا می‌کند.

انواع تیک در کودکان

تیک صوتی

این کودکان تیک صوتی رفتاری صدادار تولید می‌کنند. تیک‌های صوتی ساده مانند سرفه کردن، صاف کردن گلو، غرغر کردن، بالا کشیدن بینی، فین کردن و تیک‌های صوتی پیچیده مانند تکرار کلمات یا عبارات، بد دهنی (استفاده از کلمات یا عبارات مستهجن)، مکرر گویی (تکرار واژه‌های خود) و پژواک کلام (تکرار واژه‌های آخر طرف مقابل) دیده می‌شود.

تیک حرکتی

تیک حرکتی رفتارهایی مانند شکلک در آوردن، تنگ کردن چشم‌ها، بالا انداختن شانه یا تکان دادن سر، باز و بسته کردن چشم، مکیدن لب، بالا پریدن ناگهانی شانه یا پا و پلک زدن در کودک را شامل می‌شود. تیک‌های حرکتی پیچیده شایع نیز شامل رفتارهای نظافتی، بوییدن اشیاء، جهش، رفتارهای لمسی، پژواک کرداری (تقلید رفتار مشاهده شده) و حرکات زشت و ناشایست (ادا و اطوار زننده) است.

شایع ترین تیک‌های حرکتی چهره‌ای هستند با این حال در بعضی از کودکان گردن و اندام‌ها را درگیر می‌کند. تیک‌های متعدد حرکتی به همراه یک یا چند تیک صوتی اختلال توره نامیده می‌شود.

  و ...