توضیحات کامل :

پاورپوینت بررسی هوش هيجانی (عاطفی) دارای 56 اسلاید با ظاهری زیبا ، متفاوت ، مفید، مختصر و قابل ویرایش با فرمت pptx

 

 

فهرست مطالب

تعریف هوش هیجانی چیست؟
مدل های هوش هیجانی چه هستند؟
مدل عملکرد هوش هیجانی چیست؟
مدل صلاحیت های هوش هیجانی
هوش هیجانی و انحراف رفتاری
هوش هیجانی و موفقیت
هوش هیجانی و ادراکات
رفتار و هوش هیجانی
راه های افزایش هوش هیجانی چه هستند؟
مقایسه IQ و EQ
تاریخچه هوش هیجانی
ابعاد هوش هیجانی
ویژگی افراد با هوش هیجانی بالا و پایین
نحوه شکل گیری هوش هیجانی


قسمتی از متن

تعریف هوش هیجانی چیست؟
هوش هیجانی توسط پیتر سالووی و جان مایر به عنوان توانایی وقوف بر احساسات خود و دیگران، تشخیص بین احساسات مختلف و اطلاق آن‌ها و استفاده از اطلاعات عاطفی برای کنترل تفکر و رفتار تعریف شده است. این تعریف بعدها به چهار توانایی اصلی تقسیم شد:
شناسایی هیجانات
کاربرد هیجانات
کنترل هیجانات
درک هیجانات
این توانایی‌ها متمایز و در عین حال با یکدیگر مرتبط هستند. هوش هیجانی، در واقع رمز موفقیت در زندگی است. علی رغم اینکه نظریه‌های هوش هیجانی در سال 1990 مطرح شدند، از آن زمان تاکنون مطالب زیادی درباره این موضوع نوشته شده‌اند. از نظر برخی افراد هوش هیجانی و ضریب احساسی، حتی از ضریب هوشی اهمیت بیشتری دارند.
چرا باید در مورد هوش هیجانی اطلاعات کسب کنیم؟ آیا می‌توان جهانی را تصور کرد که در آن هیچ یک از احساسات خود را درک نکرده باشیم؟ یا جایی که نمی‌توان درک کرد نگاه شخص دیگری، از عصبانیت یا خشم است؟ عدم شناخت احساسات خود و دیگران در دنیای ارتباطات، به نوعی فاجعه خواهد بود و بدون آن از بخش اساسی تجربه روابط انسانی سالم بی‌بهره خواهیم بود.

مدل های هوش هیجانی چه هستند؟
هوش هیجانی همچنین توانایی پیوستن به هوش، همدلی و احساسات را برای تقویت تفکر و درک پویایی‌های بین فردی منعکس می‌کند. با این حال، در مورد تعریف هوش هیجانی، اختلاف نظر وجود دارد. در حال حاضر سه مدل اصلی برای هوش هیجانی مطرح می‌شوند که عبارتند از:
مدل توانمندی
مدل ترکیبی
مدل رفتاری
مدل‌های مختلف هوش هیجانی، منجر به توسعه ابزارهای متفاوتی برای ارزیابی و اندازه‌گیری هوش هیجانی شده‌اند. اگرچه، برخی از این روش‌های اندازه‌گیری ممکن است با هم تداخل داشته باشند، همگی به دنبال شناخت و سنجش میزان درک و تنظیم هیجانات فرد هستند. مدل‌های توانایی به روش‌هایی می‌پردازند که در آن احساسات، تفکر و ادراک مسائل را تسهیل می‌کنند.