توضیحات کامل :

پاورپوینت بررسی نظریه گشتالت درمانی دارای 40 اسلاید با ظاهری زیبا ، متفاوت ، مفید، مختصر و قابل ویرایش با فرمت pptx

 

 

فهرست مطالب

گشتالت درمانی
تاریخچه گشتالت درمانی
گشتالت چیست؟
فرآیند گشتالت درمانی
اهداف گشتالت درمانی
مفاهیم اساسی در گشتالت درمانی
تعریف روان شناسی گشتالت و نظریه ی آن
مفاهیم اساسی گشتالت درمانی
مفروضات اساسی در گشتالت درمانی
انتقادات به نظریه گشتالت درمانی

 

قسمتی از متن

گشتالت درمانی
یک از رویکردهای روانشناسی است که انسان را به صورت یک  کل واحد و یک ماهیت نگاه می کند و با کل فرد سر و کار دارد و معتقد است که کل، چیزی بیشتر از مجموعه رفتارهای فرد است. گشالت مفاهیم اساسی مخصوص خود را دارد و ویلیام جیمز به صورت ابتدایی آن را ارائه کرد.

تاریخچه گشتالت درمانی
روانشناسی گشتالت در دهه دوم قرن بیستم در پی یک اعتراض به تجربه گرایی ویلهلم وونت در آلمان شروع شد. گشتالت به معنی کلیتی پویاست که از دو یا چند بخش تشکیل شده است. ویلیام جیمز برای اعتراض به تجربه گرایی وونت، گشتالت درمانی را آغاز کرد.
گشتالت­ درمانی با کل فرد سر و کار دارد و معتقد است که کل، چیزی بیشتر از مجموعه رفتارهای فرد است. در واقع گشتالت ­درمانی یک نوع پدیدارشناختی است که منبع داده‌­ها را تجربه انسان می‌­داند وتاکید زیادی بر تجربه درمانگر و مراجع از واقعیت می کند. همچنین گشتالت یک رویکرد وجودی است که به مسئولیت‌پذیری افراد در مقابل خودشان و نقش آن ها در تجربه­‌های اکنون تاکید دارد. در گشتالت ­درمانی، تعارضات گذشته و آینده در قالب زمان حال مورد بررسی قرار می‌گیرند.

گشتالت چیست؟
کلمه آلمانی گشتالت در انگلیسی به معنی قالب، هیئت، ساختار، شکل یا الگو است. استدلال اصلی گشتالتی ها این بود که حقایق روان‌شناختی «از اجزای نامربوط تشکیل نمی‌ شود». همین دلیل باعث مطالعه آن ‌ها به شیوه کل‌گرا بود.  این رویکرد عقیده دارد که ادراک، ترکیبی از عناصر مختلف نیست. گشتالت اعتقاد داشت که یادگیری تدریجی نیست و به صورت ناگهانی و از طریق کسب بینش اتفاق می‌افتد.
گشتالت نقش زمینه و سازمان‌ را در فرایندهای ادراک نمایان کرد به گونه ای که فقط مخالفان سرسخت می توانستند نتایج آن را بی اعتبار اعلام کنند.رویکرد گشتالت اثر جاودان بر روانشناسی داشت و در زمینه‌های مختلف از جمله ادراک، یادگیری، تفکر، شخصیت، روانشناسی اجتماعی و انگیزش تاثیر زیادی برجای گذاشت.