توضیحات کامل :

پاورپوینت بررسی نظريه عشق اشترنبرگ دارای 61 اسلاید با ظاهری زیبا ، متفاوت ، مفید، مختصر و قابل ویرایش با فرمت pptx

 

 

فهرست مطالب

نظریه مثلث عشق استرنبرگ
اجزای نظریه مثلث عشق استرنبرگ

شور و اشتیاق
صمیمیت
تعهد
نظريه عشق اشترنبرگ
هیجان اشتیاق= ميل يا هوس
رفتاری = صميميت
شناختی و فکری = تعهد
فقدان عشق
عشق پوچ یا خالي Empty love
عشق رمانتيك
عشق رفاقتی Companionate love
عشق ساده لوحانه
فرايند 6 مرحله اي عاشق شدن
فرایند طلاق
مقایسه دو فرایند
اظهار عشق و آگاهي از عشق


قسمتی از متن

نظریه مثلث عشق استرنبرگ
روان حامیدر جامعه ما از عشق به عنوان واژه‌ای برای توصیف احساسات نسبت به هر چیزی از شکلات و ورزش گرفته تا ازدواج‌هایی که نیم‌قرن به طول می‌انجامد استفاده می‌شود. ما اغلب از واژه عشق زمانی استفاده می‌کنیم که بخواهیم یک احساس قوی و مثبت نسبت به یک شخص یا یک چیز را توصیف کنیم. انواع بسیار زیادی عشق وجود دارد مثل عشق موجود بین اعضای خانواده و عشق موجود بین دوستان نزدیک.
به نقل از روان حامی، یکی از نظریه‌هایی که در مورد عشق وجود دارد نظریه مثلث عشق استرنبرگ است. در این نظریه، استرنبرگ معتقد است که عشق دارای سه مشخصه‌ی اصلی است. به همین دلیل به آن نظریه مثلث عشق استرنبرگ هم گفته می‌شود.
اشیایی که حداقل سه نقطه اتصال دارند، نیروی مقاومت بیشتری در مقایسه به اشیایی که دارای یک یا نقطه دو نقطه اتصال باشند. گلدانی که کمتر از سه پایه داشته باشد، وارونه خواهد شد. اما یک گلدان سه پایه، نه تنها می‌تواند سر پای خود بایستد بلکه قادر است یک وزن اضافی را نیز متحمل شود. رابرت استنبرگ برای عشق رمانیتک، سه ویژگی برشمرده است: شور و اشتیاق، صمیمیت و تعهد. همانند یک گلدان سه پایه، عشق رمانتیکی که توسط این سه مؤلفه تشکیل شده باشد احتمال دوام بیشتری نسبت به عشقی خواهد داشت که شامل یک یا دو تا از این اجزا باشد.

اجزای نظریه مثلث عشق استرنبرگ
شور و اشتیاق
اولین قسمت نظریه مثلث عشق استرنبرگ یعنی شور و اشیتاق عبارت است از کشش رمانتیک عاشقانه نسبت به یک شخص دیگر. شور و اشتیاق هم فیزیولوژیکی و هم روانشناختی است. ما در واقع به دلیل هورمونها و مواد شیمیایی مغزی، از لحاظ جسمانی نسبت به یکدیگر کشش پیدا می‌کنیم. شور و اشیتاق شامل احساسات و عواطف نیز می‌شود. احساسات جسمانی و هیجانی با هم ترکیب می‌شود و تولید نگرانی، هیجان و پیش‌بینی مربوط به تازگی یک رابطه را می‌کنند. تصور کنید تا به حال از یک روی تخته بلند، به درون آب شیرجه نزده‌اید.
شیرجه زدن کاری است که واقعا تمایل به انجام آن دارید و در عین حال دچار حس ترس و هیجان نیز هستید. از نرده‌ها بالا رفته و پرش خود را انجام می‌دهید. اگر این شیرجه زدن موفق باشد (و شما افتضاح نکرده و تلپ نیفتی) شما به وجد آمده و دوباره و دوباره شیرجه زدن را تکرار می‌کنید. با این وجود، در نهایت این هیجان به تدریج از بین رفته و محو خواهد شد و تبدیل به چیزی منسوخ می‌شود. همین موضوع در مورد شور و اشتیاق مربوط به یک رابطه جدید نیز صدق می‌کند. این شور و اشتیاق لزوماً در رابطه‌های بلندمدت، از بین نمی‌رود، بلکه اغلب با گذشت زمان از حرارت آغازین آن کاسته می‌شود.